• Имате нужда от помощ в борбата с досадните вредители? Нашият екип от високо квалифицирани специалисти е на Ваше разположение 24 часа в денонощието!
 • Бързо и лесно премахване на вредители? Да, това вече е възможно! Благодарение на специализираните инсектицидни препарати, които използваме се постига желаният резултат за кратко време, а самите препарати са безопасни за здравето Ви, околната среда и са изключително ефективни.
Да се преборим с молците

   Молците наброяват 14 вида, от които най-разпространен е дрешният молец. Почти всички молци се хранят с естествени влакна – вълна, коприна; някои видове ядат брашно, зърно; много рядко – тъкани от синтетични материали. Социални вредители са, щети нанася не възрастното насекомо, а ларвата. Дрешният молец по правило не се развъжда в дрехите, които постоянно се носят или проветряват, най-често атакува вещи съхранявани дълго време. В тях пеперудата снася 60-200 яйца, като ларвата изгражда пашкул от влакната на дрехата, и това я прави трудно забележима.

Молците са чувствителни към промени в температурата – оптималната температура е около 30˚С. Влияние оказват също наличието и качеството на храната. Средната продължителност на живота е около месец.

Борба:

Борбата срещу молците е изключително трудна. Тя включва комплекс от профилактични мерки, насочени главно срещу ларвите. Системно почистване, проветряване на жилището и гардеробите, почистване на килими и мека мебел, влажно избърсване са част от мерките за предпазване от молци. Традиционно се използват и отпъждащи вещества /репеленти/ със силен аромат – нафталин, портокалова кора, камфор и др., които действат отблъскващо на молците. Възможно е и опръскване с аерозоли, както и опудряне с инсектицидна пудра /опудрените материали трябва да престоят поне 24-48 часа с пудрата/. Обработките трябва да се повторят след около 1-3 месеца, в зависимост от населеността.

 • Оферта 1


  Безплатна обработка на общите части, при поръчка за дезинсекция на 5 или повече апартамента от входа.

  Изпратете запитване

 • Оферта 2


  10% отстъпка при предплащане на цялата едногодишната програма за борба с вредителите.

  Изпратете запитване

 • Оферта 3


  10% отстъпка за настоящи клиенти при сключване на едногодишен договор за нов обект.

  Изпратете запитване