• Имате нужда от помощ в борбата с досадните вредители? Нашият екип от високо квалифицирани специалисти е на Ваше разположение 24 часа в денонощието!
 • Бързо и лесно премахване на вредители? Да, това вече е възможно! Благодарение на специализираните инсектицидни препарати, които използваме се постига желаният резултат за кратко време, а самите препарати са безопасни за здравето Ви, околната среда и са изключително ефективни.
Да се преборим с мишките

   

Домашна мишка
   От всички бозайници на Земята домашната мишка е най-широко разпространеният вид при всички климатични условия.
   Домашната мишка има силно развит инстинкт за дома и не се отдалечава на разстояние повече от 10м от него. Тялото достига около 8-10см дължина, а опашката е равна на тялото или е по-дълга. Сиво – кафява на цвят с по-светло коремче. Отличен катерач е. Живее на малки семейни групи. Излючително любопитна е, храни се с разнообразна храна, като предпочита новата пред вече познатата.Борба с мишките:
С оглед на близостта им до хората борбата срещу гризачите трябва да бъде много внимателна. Бива 2 вида - профилактична и изтребителна.

 • Профилактичната дератизация е от първостепенно значение и включва създаване на механични бариери и пречки за навлизането и заселването на гризачи - лишаване от храна и убежище. Осъществява се чрез висока хигиена, незадържане на хранителни отпадъци, редовно сметоизвозване, запушване на дупки, отвори и др.
 • Изтребителната дератизация се извършва посредством залагане на отровни хранителни примамки, под формата на таблети, родентицидни блокове, пелети, пудра и др. Много важно условие е да се определи точната концентрация на родентицида и да съдържа привлекателна хранителна примамка.


Биологична борба:
Използват се различни механични капани - живоловни и убиващи. Живоловните са по- често упоребявани, прилагат се на места с единични екземпляри. Убиващите се прилагат на места, където е забранена употребата на родентициди, и когато има опасност от предаване за заболяване. Биологичен метод е и използването на естествените врагове на гризачите - лисици, птици, таралежи,котки и др.

 • Химичен метод - най-приложим. Използват се родентицидни препарати, като в зависимост от действието си се различават бързо и бавно-действащи родентициди. При бавно-действащите е необходимо по-дълго време за третиране, изисква се неколкократна консумация за летален ефект. Умират скрити в убежищата си. При бързо-действащите родентициди ефекта от отровата е внезапен, животните умират на открито. Гризачите са социални животни и затова е важно смъртта да не настъпва непосредствено след изяждане на отровата или на видимо място, тъй като това е ясен знак за останалите да не се хранят от отровата. Бавно действащите родентициди се натрупват в организма и няма как да се направи пряка връзка на смъртта на индивида с храната, затова са по-приложими.
Може да се извършва и опрашване със специален прахообразен родентицид, напудрят се пътеките и в дупките на гризачите. Препаратът действа контактно и се полепя по козинката и лапичките.

 • Оферта 1


  Безплатна обработка на общите части, при поръчка за дезинсекция на 5 или повече апартамента от входа.

  Изпратете запитване

 • Оферта 2


  10% отстъпка при предплащане на цялата едногодишната програма за борба с вредителите.

  Изпратете запитване

 • Оферта 3


  10% отстъпка за настоящи клиенти при сключване на едногодишен договор за нов обект.

  Изпратете запитване