• Имате нужда от помощ в борбата с досадните вредители? Нашият екип от високо квалифицирани специалисти е на Ваше разположение 24 часа в денонощието!
 • Бързо и лесно премахване на вредители? Да, това вече е възможно! Благодарение на специализираните биоцидни препарати, които използваме постигаме желаният резултат за кратко време. Всички препарати са безопасни за здравето Ви, околната среда и имат висока ефективност.
Да се преборим с дървениците

   Известни са над 74 вида дървеници, но много малко видове са се специализирали към живот с хората. Дървеницата е дребно насекомо без крила. Тялото й е плоско, затова лесно се промъква и през много тесни пукнатини. Тя е нощно насекомо, през деня не са активни и обикновено се крият в убежищата си - тъмни пукнатини, гънки на спално бельо, под дюшеци, зад картини и т.н. Женските отделят специфична миризма, наподобяваща аромата на дървеното масло, която действа като афродизиак на мъжкия.
   Дървениците са нощно активни и нападат хората нощем, докато спят. Пробожда кожата, като отделя в раната секрет, който предизвиква възпаление, затова имат по-болезнени ухапвания от бълхата и по-мъчителен сърбеж. Възрастните индивиди кръвосмучат от 3 до 10 мин. При оптимални условия за развитието на дървениците, до 2 денонощия след напиване с кръв женските започват да снасят. Яйцата се отлагат в убежищата на възрастните, под формата на броеничка. Средната продължителност на живота им е 14 месеца.

Борба:

Мерките за борба с дървениците са резултатни, само когато се провеждат системно във всички помещения на жилището. Хигиенните мерки са основен метод за борба с дървениците - изваряване, попарване, старателно почистване, пране при високи температури. Дървениците са много чувствителни към промени в температурата - негативно влияят и много високите и много ниските, минусови темератури. Обработките срещу дървеници се извършват с инсектицид с остатъчно действие - опръскват се старателно всички мебели в жилището, като се оставят поне 24 часа за да действа активно препарата. Ефективността на обработката до голяма степен зависи и от съчетаването на инсектицидна обработка с хигиенните мероприятия!

 • Оферта 1


  Безплатна обработка на общите части, при поръчка за дезинсекция на 5 или повече апартамента от входа.

  Изпратете запитване

 • Оферта 2


  10% отстъпка при предплащане на цялата едногодишната програма за борба с вредителите.

  Изпратете запитване

 • Оферта 3


  10% отстъпка за настоящи клиенти при сключване на едногодишен договор за нов обект.

  Изпратете запитване

 • Оферта 4


  Безплатна дератизация, при сключване на абонаментен договор за дезинсекция на общи части на вход на блок за обработки веднъж на тримесечие.

  Изпратете запитване